Miniquiches van filodeeg met spinazie, kerstomaatjes en gerookte ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Bestrijk elk vierkantje met olijfolie. Beleg elk ingevette taartvormpje met 5 vellen.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel de spinazie en de waterkers. Maak de lente- uitjes schoon en snipper fijn.
-
3
Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de eieren met de melk en de helft van de lente-uitjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Verdeel de ham, spinazie en kerstomaatjes over de taartvormpjes met filodeeg. Overgiet met het eimengsel. Bestrooi met de parmezaan en bak 30 minuten in de oven. Werk de miniquiches af met de rest van de lente-ui en de waterkers.