Recept

Vichyssoise van witte asperges met radijzen, wortelen en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vichyssoise is van oorsprong een koude aardappelsoep met room, maar je kunt de soep ook maken van bijvoorbeeld prei, bloemkool of asperges. Afwerken kan heerlijk simpel met geroosterde croutons of luxueuzer met kaviaar, gerookte zalm of forel, gebakken spekjes...

bereiding
  1. 1

    Schil de komkommers en de asperges. Snij ze in stukken. Hou de kopjes van de asperges apart voor de afwerking. Pel de uien en snipper ze fijn.

  2. 2

    Fruit de uien, de komkommers en de asperges aan in wat olijfolie. Blus met de groentebouillon en laat onder deksel 20 minuten koken. Mix de soep en laat afkoelen in de koelkast. Mix er daarna de zure room onder.

  3. 3

    Maak de worteltjes schoon, maar laat er een stukje loof aan. Blancheer de aspergekopjes, de tuinbonen en de worteltjes apart kort in gezouten water. Haal de tuinbonen uit de peul. Spoel de radijzen en snij ze in dunne plakjes.

  4. 4

    Schenk de koude soep in borden, werk af met de aspergepunten, de wortelen, de tuinbonen, de radijzen en de jonge scheuten. Werk af met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vichyssoise van witte asperges met radijzen, wortelen en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!