Groentetuintje met hummus van zoete aardappel
bereiding
-
1
Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Pel en pers de knoflook.
-
2
Doe de kikkererwten en de zoete aardappel in de blender. Voeg de tahin, het citroensap, de knoflook, het gerookt paprikapoeder en het komijnpoeder toe en mix fijn met de olijfolie.
-
3
Voeg als de hummus te dik is een scheutje water toe en mix verder tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Doe de hummus in een schaaltje.
-
4
Leg de matjes van tuinkers op een (liefst vierkant) bord. Spoel alle groenten. Verwijder het merendeel van het loof van de radijsjes. Steek de radijsjes, de kerstomaten en de worteltjes met houten prikkers op de tuinkers. Maak rijtjes van de radijzen, de kerstomaten en de worteltjes. Serveer met de hummus als dip.