Recept

Vichyssoise met komkommer, cress en krokant spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De perfecte koude soep om mee te nemen op een picknick!

bereiding
  1. 1

    Maak het preiwit schoon en snij het in ringen. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de afgekoelde spekblokjes in een doosje.

  2. 2

    Stoof de prei en de aardappel aan in een beetje olijfolie, in een soeppan. Giet de bouillon en de melk erbij en kook de groenten gaar. Schil de komkommer en snij in blokjes. Voeg de room en de komkommerblokjes toe aan de soep en mix fijn. Zet een paar uur in de koelkast.

  3. 3

    Knip de tuinkers en de muntbloemetjes en bewaar in een doosje.

  4. 4

    Bewaar de soep in een thermos of metalen isoleerkan. Serveer op de picknick in confituurbokaaltjes en werk af met de gebakken spekblokjes, de muntbloemetjes en tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vichyssoise met komkommer, cress en krokant spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!