Recept

Aspergepakketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond bijgerechtje van de barbecue, helemaal volgens de methode van Pascale Naessens.

Dit recept kun je natuurlijk ook met witte asperges maken. Gebruik een speciaal groenterooster om de asperges tussen te klemmen. Zo kun je ze makkelijker omdraaien.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de harde onderkant van de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Meng ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de courgette en maak er met een dunschiller of mandoline lange dunne plakken van.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook en meng met 3 eetlepels olijfolie, de geraspte citroenschil en de blaadjes van de tijm.

  4. 4

    Meng de courgetteplakjes met de marinade. Wikkel telkens 2 plakjes courgette rond 3 asperges. Bind ze eventueel vast met een touwtje of stokje. Gril de pakketjes kort op de barbecue. Lekker met een sausje van zure room, citroensap, peper en zout Lekker met een sausje van zure room, citroensap, peper en zout Lekker met een sausje van zure room, citroensap, peper en zout Lekker met een sausje van zure room, citroensap, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergepakketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!