Bloemenquiches met courgette, wortelen en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en verzamel 4 ronde bakvormpjes van 10cm diameter. Snij cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de bakvormpjes. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Leg er een vel bakpapier op en vul met bakparels. Bak ze 15 minuten blind in de oven. Laat de bodems daarna volledig afkoelen.
-
2
Klop de eieren los samen met de ricotta en de parmezaan. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Snij de basilicumblaadjes fijn en voeg samen met de mozzarella toe aan de ricotta.
-
3
Spoel de courgettes en de wortelen en snij ze in lange linten. Zet ze 1 minuut in de microgolfoven, zo worden ze zacht en makkelijker oprolbaar.
-
4
Verdeel het kaas-eimengsel over de gebakken quichebodems. Rol de zachte groentelinten op, halveer ze als ze te hoog zijn en zet ze vast in de bodem. Bestrijk de rolletjes met olijfolie en gaar de quiches 40 minuten in de oven.