Broccoli met kabeljauw en amandelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de broccoli’s schoon en snij ze in roosjes. Schil de stelen van de broccoli’s en snij ze fijn. Verdeel de broccoliroosjes en de stukjes steel over een met bakpapier beklede bakplaat en plet er de knoflook bij.
-
2
Besprenkel de broccoli met 2 eetlepels olijfolie en rooster ‘m 15 minuten in de oven. Draai de broccoli af en toe om zodat de roosjes niet uitdrogen. Leg na 7 minuten de kabeljauwfilets bij de broccoli. Sprenkel er nog eens 2 eetlepels olijfolie over.
-
3
Kook intussen de suikererwten (sugarsnaps) in 3 tot 5 minuten beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel meteen onder koud water. Hak de amandelen en dragon grof.
-
4
Haal de vis en de broccoli uit de oven. Kruid met peper en zout en werk af met de dragon, de sugarsnaps en de amandelen.