Rijstsalade met aubergine, granaatappel en yoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de yoghurt in een fijne kaas- of theedoek, hang de doek boven een kom en laat de yoghurt uitlekken.
-
2
Halveer de aubergines en leg ze in een ovenschaal. Maak een mengsel van de sojasaus, de honing, de garam masala, het komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie en giet dit over de aubergines. Rooster de aubergines zo’n 40 minuten in de oven.
-
3
Kook de rijst gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst uitlekken, kruid met peper en zout en meng er de rest van de olijfolie door.
-
4
Spoel de verse kruiden, laat uitlekken en hak fijn. Hak de noten fijn. Meng de helft van de noten en de kruiden door de rijst en lepel de rijst in een grote kom of schaal.
-
5
Breng de uitgelekte yoghurt (labneh) op smaak met peper en zout.
-
6
Schik de geroosterde aubergines op de rijst en werk af met de rest van de gehakte kruiden en noten. Lepel er wat van de uitgelekte yoghurt (labneh) over en werk af met de granaatappelpitjes.