Recept

Gegrilde aubergines met labneh en granaatappelpitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Labneh is een Midden-Oosterse delicatesse die je makkelijk zelf kunt maken door volle yoghurt met zout in een kaasdoek een hele nacht te laten uitlekken (het vocht verdwijnt en de yoghurt wordt vast en stevig). Daarna kun je er noten, kruiden, olijven etc... aan toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in partjes. Besprenkel ze met zout en laat ze 2 uur in een vergiet rusten. Spoel de aubergines en dep droog.

  2. 2

    Kruid de aubergines met peper, zout en komijn en besprenkel met olijfolie. Gril ze in een grillpan en leg ze daarna in een ovenschaal. Gaar 15-20 minuten verder in de oven tot het vruchtvlees mooi zacht is.

  3. 3

    Haal de pitjes uit de granaatappel. Breng de labneh op smaak met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

  4. 4

    Leg de aubergines op een serveerschaal, lepel er de labneh over en strooi er de granaatappelpitjes over. Werk af met wat verse peterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde aubergines met labneh en granaatappelpitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!