Kervelsoep met kip en granola
bereiding
-
1
Halveer de ui. Doe de kip, de kippenbouillon, de kruidnagel, de jeneverbessen en 1/2 ui in een kookpot en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Zeef en bewaar de bouillon. Haal het vlees van de kippenbouten, trek het in reepjes en zet opzij.
-
2
Snipper de rest van de ui fijn. Schil de aardappel en snij ’m in blokjes. Maak de prei schoon en snij ’m in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de prei zacht. Voeg de aardappel en de gezeefde bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Spoel de kervel en voeg toe aan de bouillon. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
-
3
Werk de soep af met de kippenreepjes, de hartige granola en enkele blaadjes kervel.