Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij ’m fijn. Spoel de courgettes en snij ze in stukken.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en 1/3 van de selder zacht. Voeg de mosselen en een scheutje kippenbouillon toe, dek af en laat de mosselen openen. Giet af en bewaar zeker het kookvocht.
-
3
Stoof de rest van de selder samen met de courgette aan in een scheutje olijfolie. Blus met het mosselvocht en de rest van kippenbouillon. Laat 15 minuten zacht koken, kruid met peper en eventueel wat zout en mix fijn.
-
4
Pel en plet de knoflook. Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze door het paneermeel.
-
5
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter, voeg de mosselen en de knoflook toe en bak ze goudbruin. Serveer de soep met de gebakken mosselen en wat seldergroen.