Romig avocadosoepje met king krab en radijsjes
bereiding
-
1
Maak de soep. Verwijder de pit en schil van de 2 avocado’s. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze grof. Pel en pers de knoflook. Doe de avocado in een blender, samen met de lente-ui, de knoflook, de koriander en het limoensap. Voeg de helft van de bouillon toe en mix fijn. Vul aan met groentebouillon tot de soep lekker romig is. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout.
-
2
Snij het vruchtvlees van de avocado voor de afwerking in fijne plakjes en besprenkel met het limoensap. Spoel de radijzen en snij ze in dunne plakjes. Haal het krabvlees uit de scharen of poten.
-
3
Verdeel de soep over 6 mooie kommetjes. Werk af met de plakjes avocado, de krab en de radijzen. Strooi er de zonnebloempitten, het venkelzaad en het korianderzaad over en serveer ijskoud.