Gepofte zoete aardappel à la salade niçoise
bereiding
-
1
Boen de zoete aardappelen schoon, spoel ze en prik er een aantal gaatjes in. Leg ze op een bord en gaar ze 8 tot 10 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.
-
2
Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Doe de laatste 2 minuten de eitjes erbij en kook ze zo hard. Laat de boontjes en de eitjes schrikken onder koud water. Snij de boontjes in schuine stukjes. Pel en halveer de kwarteleitjes.
-
3
Maak een dressing van de wittewijnazijn, de olijfolie, de zachte mosterd, de kappertjes en de zwarte olijven. Meng de dressing onder de rode ui en de geblancheerde boontjes.
-
4
Neem de zoete aardappelen uit de microgolfoven, maak bovenaan een kruisje en duw het aardappelkruim er een beetje uit. Lepel er de boontjessalade, de tonijn en de gehalveerde kwarteleitjes op. Werk af met de peterselie.