Ratatouille met sardientjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de courgette, aubergines en paprika en snij ze in repen. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel er 4 eetlepels olijfolie onder. Rooster ze 20 minuten in de oven.
-
2
Pel en plet 1 teentje knoflook. Pel de uien en snij ze in ringen. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Stoof de ui en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie en voeg er de citroentijm en de tomatenblokjes aan toe.
-
3
Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze bij de tomatensaus. Laat de ratatouille 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
4
Hou enkele takjes peterselie apart. Meng het basilicum, de rest van de peterselie, het sap van 1 citroen en 1 teentje knoflook met de Griekse yoghurt en mix de saus glad. Kruid met peper en zout.
-
5
Bak intussen de sardientjes in een braadpan met 2 eetlepels olijfolie 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Pers er 1⁄2 citroen over uit en werk af met de rest van de peterselie. Serveer met de ratatouille en de yoghurt. Lekker met wat brood.