Recept

Empanada’s met gehakt, chorizo en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een deegpakketje gevuld met lekkers. Perfect voor op de aperoplank.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Bak het gehakt samen met de chorizo goudbruin in een pan met olijfolie. Voeg er de erwtjes, de ui, de knoflook, de komijn en het paprikapoeder aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Steek met een kommetje 12 cirkels van ongeveer 10 cm diameter uit het deeg. Leg telkens een lepel van de gehaktmengeling op één helft van de deegcirkel. Maak de randen nat met je vinger, vouw het deeg dicht tot een half maantje en druk de rand stevig aan met een vork.

  4. 4

    Klop de eidooiers los in een kom. Besmeer de empanada's met het ei. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de empanada'ss in 20 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Empanada’s met gehakt, chorizo en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!