Recept

Pasta pesto met erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pesto is van nature niet het meest slanke sausje, maar je kunt het aantal calorieën wel wat verminderen. Kies bijvoorbeeld voor magere roomkaas in plaats van olijfolie om de pesto aan te lengen.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. 2

    Breng flink wat gezouten water aan de kook. Voeg de edamameboontjes toe en laat 30 seconden koken. Voeg de erwtjes toe en laat nog 30 seconden koken. Giet af en spoel onder koud water.

  3. 3

    Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin. Hak de parmezaan grof. Doe de knoflook, de amandelen, de parmezaan, de roomkaas, 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels water in een blender en hak fijn. Voeg het basilicum en de peterselie toe en hak opnieuw. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de pesto onder de pasta en meng er ook de erwtjes en edamameboontjes onder. Werk af met het extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta pesto met erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!