Zalmspiesjes met koolrabistoemp en kerstomatensalsa
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en de koolrabi en snij ze in stukken. Pel de knoflook. Kook de koolrabi samen met de aardappelen en de knoflook in lichtgezouten water. Giet af. Haal het teentje knoflook eruit en pureer de groenten met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
-
2
Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Meng de kerstomaten met de sjalot, de peterselie, de azijn en wat olijfolie en kruid met peper en zout.
-
3
Snij de zalm in hapklare blokjes en snij 1 citroen in plakjes. Halveer de tweede citroen. Prik de stukken zalm en plakjes citroen afwisselend op spiesjes en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze goudbruin en gaar op de BBQ of de grillplaat. Gril ook de gehalveerde citroen kort in de pan.
-
4
Serveer de stoemp met de kerstomatensalsa en de zalmspiesjes en sprenkel er het sap van de gegrilde citroen bij.