Boekweitnoedelnestjes met eekhoorntjesbrood en paksoi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de sojasaus met de mirin, de sesamolie, de rijstazijn en de honing in een kommetje tot een homogene saus.
-
2
Halveer het eekhoorntjesbrood en leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de paksoi schoon en snij ‘m in vier delen in de lengte. Leg de paksoi bij op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie.
-
3
Lepel de sojamarinade over de paddenstoelen en gaar de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven of tot alles mooi gegratineerd is.
-
4
Kook ondertussen de noedels gaar in een pot gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
-
5
Giet de noedels af, draai ze tot nestjes en leg ze tussen het gebakken eekhoorntjesbrood en de paksoi. Lepel er de rest van de marinade over en werk af met de lente-uitjes en wat sesamzaadjes.