Ovenrijst met zeevruchten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de tomaten en de paprika schoon en snij ze in blokjes. Hak de rozemarijn fijn. Pel de knoflook en de sjalot, snipper ze fijn en fruit ze samen met de rozemarijn aan in wat olijfolie. Voeg de oregano toe en laat even sudderen. Doe ook de tomatenpassata, de tomatenblokjes en de paprikablokjes erbij en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet de wijn erbij.
-
2
Voeg de rijst toe en roer om. Zet de schotel in de oven en laat ze 15 minuten garen.
-
3
Spoel de schelpjes en de mosselen en voeg ze samen met de bouquetgarnalen toe aan de schotel. Zet ze opnieuw 10 à 15 minuten in de oven. Als je voelt dat het vocht volledig is opgeslorpt, voeg dan nog een extra glas water toe.
-
4
Haal de schotel uit de oven en werk ze af met enkele blaadjes basilicum.