Spinazieblini’s met gerookte zalm en kruidige geitenkaas
bereiding
-
1
Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend gezouten water en duw het meeste vocht eruit door een zeef. Doe de spinazie in een maatbeker en voeg de amandelmelk toe, mix fijn.
-
2
Doe het havermoutmeel in een mengkom, voeg het ei en geleidelijk de spinazie-melk toe en roer tot een glad beslag, kruid met peper en zout.
-
3
Hak de kruiden (dille en peterselie) fijn en meng met de geitenkaas en de roomkaas, breng op smaak met peper en zout. Spoel de radijzen en snijd in fijne plakjes. Verdeel de zalm in hapklare stukken.
-
4
Smelt de boter in een pannenkoekenpan. Lepel er in delen het beslag in, zorg dat je kleine pancakes bakt, ongeveer per 3 in één koekenpan. Bak aan beide kanten goudbruin.
-
5
Stapel wat pancakes op elkaar, werk af met de kruidenkaas, radijsjes en de gerookte zalm, leg er nog een spinazieblaadje of takje dille bij, serveer met de kruiden-roomkaas.