Recept

Gegrilde zomergroenten met cottage cheese en pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ik ga op reis en ik neem mee… Alvast geen vakantiekilo’s! Met deze gegrilde zomergroenten kook je makkelijk en snel toch gezond tijdens je vakantie, thuis of ver weg. Nog beter nieuws: een portie telt slechts 194,8 kcal. Ook lekker met een stukje gegrilde kip of een lamskoteletje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en knolselder, spoel de prei, tomaat, courgette en venkel. Snij alle groenten in gelijke grote stukken.

  2. 2

    Doe alle groenten behalve de tomaten in een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm bij en overgiet met olijfolie. Bak de groenten 20 minuten gaar in de oven. Snij de tomaten middendoor en leg ze na 15 minuten bij de groenten.

  3. 3

    Meng intussen de cottage cheese met het limoensap en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de groenten uit de oven en verdeel er de cottage cheese over. Kruid met peper en zout en strooi er tot slot de geraspte limoenschil, de rucola en de gehakte pistachenootjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zomergroenten met cottage cheese en pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!