Recept

Tacos al pastor

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tacos al pastor of ‘van de herder’ werden geïmporteerd door Midden-Oosterse immigranten. Ze arriveerden in de jaren zestig in Mexico en lieten de Mexicanen kennismaken met shoarma. Langzaam werd het lamsvlees vervangen door varkensvlees.

bereiding
  1. 1

    Snij de gedroogde pepers doormidden en verwijder de zaadjes. Pel de knoflook. Mix de pepers met het ananassap, de tomatenpuree, de ciderazijn en de knoflook glad tot een marinade. Kruid met zout.

  2. 2

    Leg het vlees in een braadslede en wrijf het goed in met de marinade. Laat het vlees 1 nacht marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verwijder de schil van de ananas. Snij de ananas in schijven en gril de schijven aan beide kanten in een hete grillpan of op de BBQ. Snij de schijven in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn.

  4. 4

    Snij het vlees in kleine reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees. Verwarm de tarwetortilla’s in een pan zonder vetstof.

  5. 5

    Verdeel het vlees en de gegrilde ananas over de tortilla’s. Brokkel er de feta over en werk af met enkele blaadjes koriander en de lente-ui. Pers limoensap over de taco’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tacos al pastor

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!