Recept

In de pan gebakken gnocchi met verse kruiden, erwten en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Kant-en-klare gnocchi heb ik altijd in de koelkast liggen. Onze kindjes zijn er verzot op en je bakt ze snel krokant in de pan. Wil je er nog minder werk aan hebben? Leg de gnocchi dan met seizoensgroenten op de bakplaat en gaar alles 20 minuten in de oven.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de courgette en snij ze in kleine blokjes. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kook de gnocchi 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af. Verhit olijfolie in een pan en bak de gnocchi krokant op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en knoflook in aan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de erwten en alle verse kruiden toe en laat enkele minuten op een zacht vuur garen.

  4. 4

    Roer de zure room los en breng op smaak met het citroensap en de geraspte citroenschil.

  5. 5

    Schep de gebakken gnocchi en de spekjes onder de groenten en serveer met een flinke lepel van de zure room. Werk af met de groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In de pan gebakken gnocchi met verse kruiden, erwten en spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!