Galette van speltmeel met appel en honing
bereiding
-
1
Maak het deeg. Meng het speltmeel met de havermout, de kokosbloesemsuiker, het zout en de kokosolie. Voeg 3 à 4 el ijswater toe tot het deeg soepel en kneedbaar is. Rol het deeg tot een bol, verpak het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Schil de appelen, snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een rond vlak van ongeveer 30 cm. Leg het deeg met het bakpapier op een ovenplaat.
-
4
Strooi het amandelpoeder in het midden van het deeg, laat een rand van 5 cm vrij. Verdeel de appelplakjes over het deel met amandelpoeder. Lepel er de honing over en vouw de randen van het deeg deels over de appelplakjes.
-
5
Bak de galette 35 minuten in de oven. Serveer warm of koud.