Kipballetjes met broccoli en bloemkool van de bakplaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes en doe ze in een kom. Hussel er de garam masala, de za’atar, peper, zout en olijfolie onder. Stort de groenten op een met bakpapier beklede ovenschaal.
-
2
Pel en pers de knoflook. Meng het gehakt met de knoflook, de currypasta en het havermeel tot een smeuïg geheel. Rol er hapklare balletjes van. Verhit een beetje olijfolie in een pan en schroei ze kort rondom dicht, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg de balletjes tussen de groenten en gaar 20 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de salsa. Hak de ansjovisfilets grof. Meng de ansjovis met de kappertjes, de bladpeterselie, de munt, de koriander, het citroensap en de geraspte citroenschil en leng aan met olijfolie. Kruid met peper. Serveer de balletjes en de groenten met de salsa verde en werk af met de extra munt.