Geroosterde spruitjesstoemp met krokante sjalot en mosterdsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en pers de knoflook. Meng de spruiten met de knoflook, de geraspte citroenschil en wat olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en gaar 25 minuten in de oven.
-
2
Maak de saus. Pel en snipper de ui. Breng de ui met de bouillon aan de kook. Laat voor de helft inkoken. Meng er de mosterd en de sojaroom onder. Laat even indikken.
-
3
Schil en halveer de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen. Prak ze grof samen met de geroosterde spruitjes en de melk. Kruid met peper en zout.
-
4
Pel de sjalotten en snij ze in dunne ringen. Wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin en krokant in hete olijfolie.
-
5
Schep de stoemp in een kom en werk af met de krokante sjalotjes en de peterselie. Geef er het mosterdsausje bij.