Recept

Pasta met geroosterde spruitjes, hazelnootboter en kaaskrokantjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke pasta met wintergroente. Tip: Vervang de spruitjes door geroosterde romanesco of broccoli. Ook lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rasp de oude kaas. Leg kleine platte hoopjes met een diameter van 5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de hoopjes 5 à 8 minuten in de oven tot ze gesmolten en goudbruin zijn. Laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 185°C.

  2. 2

    Spoel de spruitjes en halveer ze. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Bak ze 25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin en krokant zijn.

  3. 3

    Bereid intussen de boter. Pel en plet de knoflook. Hak de hazelnoten fijn. Hal de tijm fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de hazelnoten, de tijm en de knoflook toe. Laat de boter op een heel zacht vuur enkele minuten garen.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af en serveer ‘m met de geroosterde spruitjes en de hazelnoot-kruidenboter. Werk af met de kaaskrokantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met geroosterde spruitjes, hazelnootboter en kaaskrokantjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!