Involtini van knolselder en veggie gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de knolselder en snij hem met een mandoline of scherp mes in 12 à 16 flinterdunne plakjes. Stoom of kook ze beetgaar. Leg ze op een keukenpapier.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui en de knoflook zacht in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het bouillonblokje, het laurierblaadje en de tijm toe. Laat 20 minuten zachtjes koken. Giet de saus in een ovenschaal.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak het vegetarisch gehakt goudbruin. Blus met het bier en laat het bier volledig inkoken. Kruid met peper en zout. Laat het gehakt afkoelen.
-
4
Snij de kaas in fijne reepjes. Zijn de knolselderplakjes te klein of zitten er gaatjes in, leg dan 2 plakjes op elkaar. Beleg elk plakje met 2 eetlepels vegetarisch gehakt en 1 à 2 reepjes kaas. Rol de knolselderplakjes op en leg ze in de tomatensaus. Besprenkel ze met voldoende olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Werk het gerecht af met laurier.