Langoustines met boerenkool en spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Verwijder de harde nerven van de boerenkool. Blancheer 1 blad 1 minuut in gezouten water. Giet het af en laat het afkoelen onder koud water. Laat het uitlekken.
-
2
Rasp de schil van de citroen tot je ½ koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook. Mix het geblancheerde boerenkoolblad fijn met de knoflook, de mayonaise en de zure room en breng op smaak met de citroenschil, het paprikapoeder, peper en zout. Bewaar in de koelkast.
-
3
Trek het andere blad boerenkool in stukken. Leg de plakjes spek en boerenkool op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze 5 à 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
4
Smeer een volle lepel boerenkoolmayonaise op een bord en leg er de krokante stukjes spek, de boerenkool en 2 gekookte langoustines bij. Besprenkel alles met citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout.