Tompoes met truffelcrème en gerookte eend
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Beleg opnieuw met een vel bakpapier en leg een bakplaat op het bovenste bakpapier. Bak ze 10 minuten in de oven. Verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier, wrijf de bladerdeegplakjes in met de eidooier en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven of tot de plakjes bladerdeeg goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
-
2
Klop de mascarpone op met de zure room en 2 à 3 druppels truffelolie. Kruid met peper en zout. Voeg enkele plakjes truffel toe, doe de crème in een spuitzak en leg die in de koelkast.
-
3
Besprenkel de rucola met citroensap, olijfolie, peper en zout.
-
4
Spuit vlak voor het serveren toefjes mascarpone op 4 plakjes gebakken bladerdeeg. Beleg ze met de rucola en enkele plakjes gerookte eend. Leg er de overige plakjes bladerdeeg op en serveer meteen.