Gegrilde zalm met hazelnootkorst en gepekelde rode biet
bereiding
-
1
Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Snij de rode bietjes in flinterdunne fijne plakjes. Doe de ui en de bietjes in een schone bokaal. Verwarm de rodewijnazijn en de honing met de korianderzaadjes, de peperbolletjes, het zout en 100 milliliter water. Giet het mengsel over de bietjes, sluit de bokaal en laat afkoelen. Bewaar de bietjes in de koelkast en laat ze minstens 12 uur marineren.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Verwijder de korst van het brood en hak het kruim fijn samen met de hazelnoten en de peterselie. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
3
Leg de zalmfilets in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Beleg de zalm met de broodmengeling en bak ‘m 12 à 15 minuten in de oven. Serveer de zalm met de gemarineerde rode bietjes en rode ui.