Thaise pompoensoep met kokos en paksoi
bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook en snij ze grof. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en voeg de knoflook en de ui toe. Voeg 2/3 van de pompoenblokjes toe en laat even stoven. Rooster de rest van de pompoenblokjes in een pan op het vuur met wat olijfolie of in de oven.
-
3
Roer de currypasta naar smaak onder de pompoen, ui en knoflook en laat 1 minuut stoven. Blus met de groentebouillon en laat 25 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
-
4
Voeg de kokosmelk toe en roer even door. Mix de soep glad, kruid met peper en zout en warm even terug op, maar laat niet meer koken.
-
5
Maak de paksoi schoon, snij ‘m in stukken en gaar die even mee in de soep. Rooster intussen de kokosschilfers kort in een pan zonder vetstof. Hak de cashewnoten grof.
-
6
Schep de soep in de kommetjes en werk ze af met de geroosterde pompoenblokjes, de kokosschilfers, de cashewnoten en de verse koriander.