Recept

Thaise pompoensoep met kokos en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met kokosmelk en een vleugje curry... lekker pittig! 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snij ze grof. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en voeg de knoflook en de ui toe. Voeg 2/3 van de pompoenblokjes toe en laat even stoven. Rooster de rest van de pompoenblokjes in een pan op het vuur met wat olijfolie of in de oven.

  3. 3

    Roer de currypasta naar smaak onder de pompoen, ui en knoflook en laat 1 minuut stoven. Blus met de groentebouillon en laat 25 minuten koken tot de groenten gaar zijn.

  4. 4

    Voeg de kokosmelk toe en roer even door. Mix de soep glad, kruid met peper en zout en warm even terug op, maar laat niet meer koken.

  5. 5

    Maak de paksoi schoon, snij ‘m in stukken en gaar die even mee in de soep. Rooster intussen de kokosschilfers kort in een pan zonder vetstof. Hak de cashewnoten grof.

  6. 6

    Schep de soep in de kommetjes en werk ze af met de geroosterde pompoenblokjes, de kokosschilfers, de cashewnoten en de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise pompoensoep met kokos en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!