Gestoofd witloof met feta, spinazie en parmezaanpuree
bereiding
-
1
Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Verhit de boter in een braadpan en bak de witloofstronkjes goudbruin. Overgiet met een glas water, dek af en laat het witloof verder garen. Voeg eventueel af en toe nog wat extra water toe.
-
2
Spoel de spinazie, bak ’m even in de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier. Hak de peterselie grof. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
-
3
Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg er de boter en de parmezaan aan toe. Pureer glad en kruid met nootmuskaat en peper en zout.
-
4
Leg de witloofstronken in een schaal en verdeel er de spinazie en feta over. Werk af met de pijnboompitten en grofgehakte peterselie over. Serveer met de puree.