Recept

Kiptajine met witloof en pruimen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zet eens dit verrassende witloofgerechtje op het menu. Een van onze favorieten met kip en de lekkerste groente van het seizoen.

bereiding
  1. 1

    Halveer het witloof, verwijder de harde kern onderaan en snij overlangs in twee. Schil de aardappelen en snij ze in vier.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie in de tajine en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg 1 eetlepel ras-el-hanout toe en laat goed geuren. Schik het witloof, de aardappelpartjes, de pruimen en de drumsticks in de tajine. Kruid nogmaals met 1 eetlepel ras-el-hanout en de honing. Giet er ½ glas water bij en dek af. Laat 40 minuten rustig afgedekt garen op een zacht vuur.

  3. 3

    Hak ondertussen de peterselie fijn om de tajine mee af te werken vlak voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kiptajine met witloof en pruimen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!