Lasagne met truffelmascarpone en rodewijn-tomatensaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij hem in blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de wortel en de selder zacht. Voeg de tijm, de rozemarijn, de gedroogde oregano, de tomatenstukjes, het bouillonblokje en de rode wijn toe en laat 35 minuten op een zacht vuur inkoken.
-
3
Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de mascarpone met enkele druppels truffelolie naar smaak, nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Lepel een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met een laag lasagnevellen. Besmeer met een laagje mascarpone en bestrooi met mozzarella. Beleg opnieuw met een laagje lasagnevellen. Herhaal alle laagjes en eindig met een laagje mozzarella. Gaar de lasagne 30 minuten in de oven.