Recept

Klassieke cake met maanzaad en mandarijnglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke cake om te maken met een restje mandarijn van Sinterklaas.

Tip: Koop altijd biologische citrusvruchten als je de schil gebruikt, die zijn onbespoten en hebben geen waslaagje op de schil.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de mandarijnschil fijn en pers het sap uit. Klop de boter met de suiker krachtig tot een wit schuimige massa gedurende 5 minuten of tot de suikerkorrels opgelost zijn.

  2. 2

    Meng er één voor één de eieren en de room door. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag. Voeg de maanzaadjes, de mandarijnrasp en 3 eetlepels mandarijnsap toe en meng tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Doe het beslag in de beboterde en bebloemde rechthoekige cakevorm (22 cm) en bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven. Dek ‘m de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Zeef het poedersuiker in een kommetje en klop met het mandarijnsap tot een glazuur. Lepel het glazuur over de cake en werk af met suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke cake met maanzaad en mandarijnglazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!