Gevulde peren in een bladerdeegjasje met vanillesaus
bereiding
-
1
Maak de vanillesaus. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Mix de suiker met de eidooiers schuimig. Giet er al roerend de kokende melk bij. Giet alles terug in de pan en laat al roerend indikken. Laat het mengsel zeker niet meer koken! Zet het vuur uit en laat afkoelen. Roer regelmatig door de saus zodat er geen velletje ontstaat.
-
2
Schil de peren, maar laat er de steeltjes aan. Verwijder de klokhuizen langs de onderkant met een appelboor. Breng 1 liter water met de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Pocheer de peren ongeveer 10 minuten in de siroop. Laat ze in de siroop afkoelen en laat ze daarna uitlekken. Vul de holtes met de marsepein.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit. Snij het deeg in lange repen van ongeveer 1,5 cm breed en snij ook 4 vierkantjes van 3 x 3 cm. Wikkel de repen deeg rond elke peer en laat ze elkaar lichtjes overlappen. Sluit de holte onderaan met een vierkantje deeg.
-
4
Zet de peren op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
-
5
Verdeel enkele lepels vanillesaus over 4 bordjes en zet op elk bordje een peer. Werk af met de praliné en de poedersuiker.