Tagliatelle met romanesco, gegrilde portobello en hazelnootcrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook voor de portobellomarinade. Snipper het rode pepertje (zonder de zaadjes) fijn. Meng de knoflook en het pepertje met 3 eetlepels olijfolie, de gesnipperde peterselie, de geraspte schil van de citroen en peper en zout. Snij de portobello’s in fijne plakjes en marineer ze in de pittige olie.
-
2
Verdeel de romanesco in roosjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en hussel ze goed door elkaar. Kruid met peper en zout en schuif 12 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Meng de gehakte hazelnoten met de peterselie en het broodkruim. Verhit een flinke bodem olijfolie in een pan en bak het kruidige broodkruim krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Verhit een grillpan en gril de gemarineerde plakjes portobello aan beide kanten. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en hussel door elkaar met de geroosterde roosjes romanesco, grof gemalen peper en extra vierge olijfolie. Stort de pasta in een mooie schaal en werk af met de gegrilde plakjes portobello en de hazelnootcrumble.