Warme salade van geroosterde pompoen en spruitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en halveer de spruitjes. Schil en ontpit de pompoen en snij ’m in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. Leg de spruitjes en pompoenblokjes op een bakplaat. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook en de tijm met 4 eetlepels olijfolie en meng met de spruitjes en de pompoen. Kruid alles met peper en zout. Zet de bakplaat 25 à 30 minuten in de oven tot alles gaar en goudbruin is.
-
2
Maak intussen het sausje. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de wittewijnazijn en peper en zout.
-
3
Kook of pocheer de eitjes zacht (pocheren 2 minuten, koken 5 minuten).
-
4
Serveer de warme groenten met de eitjes en de saus.