Vlaamse curry met kip, bloemkool, aardappelen en wortelen
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in schuine plakjes. Spoel en halveer de krieltjes. Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Snij het citroengras heel fijn en voeg het toe. Roerbak nog 1 minuut.
-
2
Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut verder. Snij de kipfilet in blokjes en voeg ze toe. Roerbak 3 minuten. Giet er de kokosmelk en de bouillon bij en schep om.
-
3
Doe de bloemkoolroosjes, de wortelen en de krieltjes bij de curry. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
4
Breng de curry op smaak met het limoensap, peper en zout. Hak de pinda's grof en snij de lente-uitjes in ringen. Werk af met de koriander, de lente-uitjes, de pinda's en een partje limoen.