Recept

Bouillabaisse met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke, winterse maaltijdsoep. 

bereiding
  1. 1

    Pel de grijze garnalen. Hou de pantsers en de koppen apart en zet daarna de gepelde garnalen in de koelkast.

  2. 2

    Pel de uien en snipper ze fijn. Spoel de selderstengels en de wortel en snij ze in stukjes. Stoof alles samen met de koppen en pantsers van de garnalen aan in een stoofpot met wat olijfolie. Laat ze mooi kleuren.

  3. 3

    Doe er de tomatenpuree bij en laat die even meestoven. Maak het geheel vochtig met 2 liter water en laat dan 35 minuten zachtjes sudderen.

  4. 4

    Mix de soep mooi glad. Dat lukt het beste in de blender. Zeef ze daarna en kruid ze naar smaak met peper en zout.

  5. 5

    Pel de roze garnalen, maar laat de koppen eraan. Breng de soep tot aan het kookpunt en leg er de stukken vis en de roze garnalen in. Laat enkele minuten garen.

  6. 6

    Hak de bladpeterselie fijn. Schep de soep in diepe borden, leg er de vis en de roze garnalen bij en werk af met de grijze garnalen en de bladpeterselie. Lekker met toast, rouille en gemalen kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaisse met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!