Groene wintersalade met zalm en chilidressing
bereiding
-
1
Maak de dressing. Pel de knoflook. Maak de chilipepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze fijn samen met de knoflook. Voeg de suiker, de azijn, het zout en de gember bij het chilimengsel, doe er 120 milliliter water bij en breng al roerend aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Meng het maïszetmeel los met wat water en giet het al roerend bij de saus. Laat afkoelen.
-
2
Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn. Spoel en droog de prei en de selder. Snij de prei fijn en de selder in blokjes. Pel en pers de knoflook. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringetjes. Bak de sjalot, de knoflook en de chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de spruiten, de prei en de selder toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de honing, peper en zout.
-
3
Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Snij de zalm in stukjes of trek hem met een vork uit elkaar.
-
4
Spoel en droog de spinazie. Verdeel de spinazie over een grote schaal, hou een handje opzij. Schep er de warme groenten over, leg er de zalm bij en werk af met de rest van de spinazie. Serveer met de chilisaus.