Geroosterde kool met champignons, een eitje en parmezaandressing
bereiding
-
1
Snij de kool in parten en verwijder de harde nerven. Bestrijk de parten met olijfolie, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin en beetgaar in een hete pan. Verwijder de kool uit de pan.
-
2
Borstel de champignons schoon. Doe wat olijfolie in de pan van de kool en bak de champignons goudbruin en gaar. Pers er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
-
3
Kook de eitjes in 5 minuten zacht. Spoel ze vervolgens onder koud water, pel ze en halveer ze.
-
4
Mix alle ingrediënten voor de dressing glad met een scheutje water en kruid met peper. Voeg eventueel wat extra citroensap toe naar smaak.
-
5
Verdeel de kool over de borden en schep er de champignons op. Leg op elk bord twee halve eitjes en bestrooi alles met de parmezaan. Werk af met de dressing en het basilicum.