Recept

Vegan miniquiches met een zuiderse twist

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt deze quiches niet op voorhand maken, dan wordt de bodem wak. Serveer de taartjes dus meteen nadat ze uit de oven komen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zijden tofoe, de sojaroom, de zon­gedroogde tomaatjes en de Provençaalse kruiden in de blender en mix glad.

  2. 2

    Maak de courgette, de champignons en de punt­paprika schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Stoof de knoflook, de courgette, de champig­nons en de paprika kort aan in een pannetje met 2 eetlepels olijfolie.

  3. 3

    Snij de vellen filodeeg in gelijke vierkantjes. Leg een vel filodeeg in een bakvorm­pje (10 cm diameter, met losse bodem) en bestrijk met olijfolie. Maak zo 4 laagjes per bak­vorm. Lepel er het zijden tofoemengsel in en schep er de gestoofde groentjes over. Bak de quiches 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan miniquiches met een zuiderse twist

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!