Recept

Miniquiches met brie, spek en pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect als lunch, deze miniquiches.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Rol het deeg uit met het bakpapier en snij er 4 cirkels uit die telkens iets groter zijn dan je taartvormpjes (van 10 cm diameter, liefst met losse bodem). Bekleed de vormpjes met het bakpapier en het kruimeldeeg. Prik de bodems in met een vork.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid het ei-roommengsel naar smaak met peper en zout. Hak de pecannoten grof.

  4. 4

    Lepel de gebakken spekblokjes op de taartbodems. Giet er dan telkens wat van het eimengsel op. Leg er telkens een sneetje brie op en strooi er de pecannoten over. Bak de taartjes zo’n 20 minuten in de oven. Lekker met een slaatje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniquiches met brie, spek en pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!