Quiche met knolselder, champignons en oude kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder. Snij er enkele superfijne plakjes van en snij de rest in blokjes. Fruit de knolselderblokjes in olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon. Bak de champignons samen met de knoflook kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
3
Klop de eieren los, doe de room en de kaas erbij en meng goed.
-
4
Leg het deeg in de bakvorm (22 cm diameter). Schik de champignons en de knolselderblokjes erop. Overgiet met het roommengsel. Bak de quiche in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
-
5
Besprenkel de knolselderplakjes met olijfolie en leg ze de laatste 10 minuten mee in de oven. Werk de quiche af met de knolselderchips en de verse oregano.