Tartiflette met prei en hammetje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Schil de aardappelen en kook ze bijna gaar in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Spoel de prei en snij die in ringen. Giet de aardappelen af en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 centimeter. Stoof de sjalotten en de prei glazig in hete olie. Snij of scheur het hammetje in kleine stukken.
-
2
Verdeel eerst de prei, dan de aardappelen en als laatste de ham over 4 kleine ovenbestendige pannetjes. Pers de knoflook en verdeel die over de pannetjes. Giet in elk pannetje 50 milliliter witte wijn. Snij de reblochon in repen en leg die op de groenten. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de tartiflette.
-
3
Zet de pannetjes zo’n 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.