Croquetas de bacalhau
bereiding
-
1
Laat de bacalhau enkele uren tot een nacht weken in water. Ververs het water een aantal keren. Dep de vis goed droog en trek hem in kleine stukjes.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Maak de selder schoon en snij hem in blokjes. Fruit de lente-ui met de knoflook, de selder en de tomatenpuree in olijfolie. Voeg de bacalhau toe. Roer alles goed door elkaar. Kruid met peper.
-
3
Giet de aardappelen af en maak er puree van. Klop de hele eieren los. Meng het bacalhaumengsel, de peterselie en de eieren onder de puree. Zet 30 minuten koel weg.
-
4
Vorm kroketjes van het mengsel. Wentel ze door wat paneermeel, vervolgens door het eiwit en dan opnieuw door paneermeel. Verhit de friteuse voor op 180°C. Bak de kroketjes in de friteuse in enkele minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de partjes citroen. Lekker met aioli.