American pancakes
bereiding
-
1
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig schuim. Voor fluffy pancakes is er lucht nodig, vandaar het opkloppen. Meng de bloem met het bakpoeder, de boter en de karnemelk.
-
2
Voeg de schuimige eieren toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig onder elkaar om zo weinig mogelijk luchtigheid te verliezen. In tegenstelling tot bij onze pannenkoeken, mogen er nog wat klonters in het beslag zijn. Laat het beslag 15 minuten staan. Eventuele klonters worden dan gehydrateerd en zullen in de pancakes niet voor taaie deegbolletjes zorgen.
-
3
Verhit een klontje boter in een antikleefpan en giet met een pollepel wat beslag in een ronde uitsteekvorm van 10 à 12 cm. Bak de pancakes 2 à 3 minuten per kant op een middelmatig vuur. De pancakes zijn het best één tot twee centimeter dik.
-
4
Schik de pancakes torenhoog op een bord. Werk ze af met het klassieke klontje boter en ahornsiroop of met wat bessencoulis.