Recept

Kebabs met sticky glaze en sesamzaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc: "In plaats van gehaktballen maak ik kebabspiesen! Druk het gehakt stevig aan rond de spiesen, zodat het bij het roosteren mooi blijft hangen"

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons met de tijm wellen in de runderbouillon.

  2. 2

    Maak de glaze. Meng de sojasaus met de honing en de ketchup.

  3. 3

    Laat de champignons even uitlekken en meng ze samen met het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kneed het gehakt rond 2 grote metalen spiesen. Rooster de spiesen zo’n 15 minuten op de barbecue. Bestrijk ze dan met de glaze en bestrooi ze met het sesamzaad. Rooster nog zo’n 15 minuten.

  5. 5

    Maak het naanbrood. Meng de bloem met het bakpoeder, de skyr en het venkelzaad en kruid met peper en zout. Kneed tot een mooi deeg en verdeel het in bolletjes. Duw de bolletjes tot platte broodjes, bebloem ze en bak ze in een droge pan of op een bakplaat op de barbecue zo’n 3 tot 5 minuten aan elke kant.

  6. 6

    Spoel de komkommer en snij hem met een dunschiller in dunne slierten. Meng de olijfolie met het citroensap, de citroenschil en peper en zout. Marineer de komkommerlinten kort in het mengsel.

  7. 7

    Snij de kebabs in stukjes en serveer het vlees tussen het zelfgebakken naanbrood met wat mayonaise en de komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kebabs met sticky glaze en sesamzaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!